ESG Befektetési Alapok - mit is jelent ez pontosan?

ESG Befektetési Alapok - mit is jelent ez pontosan?

Az ESG az Environmental (környezeti), Social (társadalmi) és Governance (vállalatirányítási) szavak rövidítése. Hosszabb távon azok a vállalkozások és országok, amelyek felelős módon bánnak az erőforrásaikkal, valószínűsíthetően gazdaságilag is jobban fognak teljesíteni a többiekhez képest.

ESG Befektetési Alapjainkkal Ön olyan vállalatok teljesítményéből részesedhet, amelyek élen járnak abban, hogy a klímaválság, a globális felmelegedés, a társadalmi egyenlőtlenségek, illetve az etikátlan vállalati működés okozta rizikófaktorokat csökkentsék, ezáltal járulva hozzá egy élhetőbb holnaphoz.

Nem fektetnek a fegyvergyártásba, génmanipulációba, olyan vállalatokba, amelyek megsértik a munka- vagy az emberjogi törvényeket és nem nyerészkednek az élelmiszerárak változásán.

Miért válassza a Raiffeisen ESG befektetési alapokat?

Az alapok portfólióit olyan vállalatok alkotják, amelyek élen járnak
a környezetterhelés visszaszorításában,
a megújuló energiaforrások használatában,
a CO2 kibocsátás csökkentésében,
csökkentett víz és energia fogyasztásban,
újrahasznosításban,
nemek, vallások közti egyenlőtlenségek felszámolásában,
oktatás, egészségügy fejlesztésében,
emberi jogok és munkajogok betartásában,
a gyermekmunka mellőzésében,
átlátható vállalatirányításban.
Kínálatunkban jelenleg öt ESG befektetési alap érhető el. Mind az öt alapunk esetében csak környezeti, társadalmi és ökológiai szempontok alapján felelősnek tekinthető vállalatok (és államok) által kibocsátott értékpapírok kerülhetnek a portfóliókba. Az alapok három különböző deviza sorozatban érhetők el, így a forint mellett az euró és dollár megtakarítások elhelyezésére is alkalmasak. A vegyes és részvény alapok különböző súlyban ugyan, de részvényeket is tartalmaznak, így elsősorban a közép és hosszútávú pénzügyi célok megvalósítására alkalmasak. Ugyanakkor az ESG Rövid Kötvény Alap már rövid távú, akár 1-2 év múlva esedékes céljai eléréséhez is megoldást nyújthat.

Raiffeisen ESG Rövid Kötvény Alapok Alapja

Ezzel az alapunkkal Ön az euró betétekkel versenyképes hozamot érhet el úgy, hogy megtakarításaival olyan kamatozó eszközökbe fektethet, amelyek kibocsátói mind hozzájárulnak egy fenntartható jövő kialakításához. Ráadásul Ön befektetéséhez bármikor hozzáférhet és azt rugalmasan alakíthatja.

Néhány jellemző kibocsátó: Németország, Hollandia, Belgium, Luxemburg

Tovább az alaphoz

Raiffeisen ESG Konzervatív Vegyes Alapok Alapja

Ennek az alapunknak a portfóliója aktívan kezelt, a piaci várakozások függvényében az alap 10-30%-át részvény típusú, a fennmaradó nagyobb részt kötvény típusú eszközök alkotják.

Néhány jellemző vállalat a portfolióból: Microsoft, Accenture, Motorola, Roche, Swisscom, Cisco
Tovább az alaphoz

Raiffeisen ESG Vegyes Alapok Alapja

Ezzel az alapunkkal Ön egy kiegyensúlyozott vegyes portfólióba fektethet, azaz a befektetés közel fele-fele arányban tartalmaz kötvényeket, illetve részvényeket.

Néhány jellemző vállalat a portfolióból: 3M, Microsoft, Alphabet (Google), CBRE, Salesforce, Xylem, Mettler-Toledo.
Tovább az alaphoz

Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény Alapok Alapja

Ezzel az alapunkkal Ön egy jól diverzifikált részvény portfólió teljesítményéből részesedhet, amely döntően amerikai és nyugat-európai vállalatokat tartalmaz.

Néhány jellemző vállalat a portfolióból: Alphabet (Google), Microsoft, 3M, Visa, Swisscom, Cisco

Tovább az alaphoz

Raiffeisen Megatrend ESG Részvény Alapok Alapja

Ezzel az alapunkkal Ön a klímaváltozás, a technológia forradalom és az idősödő jóléti társadalmak jelentette gazdasági kihívásokra választ adó vállalatok részvényeibe fektethet.

Néhány jellemző vállalat a portfolióból: Alphabet (Google), Apple, Alibaba, Nokia, Paypal, Vestas Wind Systems, Idexx Laboratories

Tovább az alaphoz

FELKELTETTÜK ÉRDEKLŐDÉSÉT?

Foglaljon időpontot online, hogy bankfiókunkban sorban állás nélkül tudja intézni pénzügyeit vagy hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 80 488 588-as telefonszámon!

Időpontfoglalás
Jelen oldal kizárólag tájékoztatási célt szolgál és nem minősül befektetési ajánlásnak, befektetési vagy adójogi tanácsadásnak, befektetési vagy pénzügyi elemzésnek, a befektetési alapokra vonatkozóan tett vételi vagy eladási ajánlatnak. Kérjük, hogy befektetési döntés meghozatala előtt részletesen tájékozódjon a befektetési alapok befektetési politikájáról, a befektetések lehetséges kockázatairól, illetve a forgalmazási és egyéb költségekről, az alapok aktuális Kiemelt Befektetői Információjából, hivatalos Tájékoztatójából és Kezelési Szabályzatából. A dokumentumok elérhetőek az Alapkezelő honlapján (alapok.raiffeisen.hu) és az alapok forgalmazási helyein. Az alapokhoz kapcsolódó forgalmazási költségekről a Tájékoztató és a Kezelési Szabályzat mellett a forgalmazó mindenkor aktuális kondíciós listájából is tájékozódhat.
Az alapok múltbéli teljesítménye nem jelent garanciát a jövőbeni eredményekre, nem jelzi megbízhatóan az alapok jövőbeni teljesítményét. A befektetés hozama és eredeti értéke emelkedhet vagy csökkenhet, mely az eredetileg befektetett összeg elvesztését eredményezheti. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. semmilyen formában nem vállal felelősséget, a jelen tájékoztatásban szereplő információk felhasználásából eredő vagyoni és nem vagyoni kárért, ezen információk alapján meghozott döntésekért. Az alapok kezelője a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. (tev. eng. sz.: H-EN-III-187/2015.), elsődleges forgalmazója a Raiffeisen Bank Zrt. (tev. eng. sz.: 22/1992., a Budapesti Értéktőzsde tagja).


EN
HU